Veilig betalen
Gratis verzending vanaf 30€

Kompressie BH's voor Optimaal Herstel na een Operatie

Om het genezingsproces te ondersteunen en optimale resultaten te behalen na een operatieve ingreep, is het dragen van een Kompressie BH essentieel. Het zorgt bijvoorbeeld voor stabilisatie van de borsten na operaties zoals borstvergrotingen, borstverkleiningen en borstlifts.

Waarom zijn Kompressie BH's na een Operatie Belangrijk?

Na een plastische operatie moet het lichaam zo goed mogelijk ontlast en gespaard worden. Bij borstingrepen is er vaak sprake van postoperatieve zwellingen, blauwe plekken (hematomen), en vochtophopingen (oedemen). Het dragen van een Kompressie BH kan de wondgenezing verbeteren en versnellen. Bovendien worden de borsten gestabiliseerd en helpt de speciale BH ervoor dat bij een operatie met het plaatsen van implantaten de implantaten symmetrisch blijven en niet verschuiven of van vorm veranderen.

Een Kompressie BH ontlast niet alleen de borsten aanzienlijk, maar spaart ook het gevoelige littekenweefsel. Door de druk die de BH uitoefent op het borstweefsel, kan het aangetaste weefsel beter samengroeien en wordt het ophopen van weefselvloeistof voorkomen.

Ideale Draagduur en Aanbevelingen

Medische professionals raden een draagduur van minimaal vier tot zes weken na de operatie aan. Exacte informatie kan door uw behandelend arts worden verstrekt. De aanbevolen periode kan variëren van patiënt tot patiënt en moet persoonlijk worden besproken.

Voor Wie Zijn Kompressie BH's Geschikt?

Kompressie BH's moeten worden gedragen door zowel mannelijke als vrouwelijke patiënten na een borstoperatie. Het type operatie is niet doorslaggevend, maar eerder de ingreep aan het lichaam in het algemeen. Zowel na een borstvergroting als na een borstverkleining is nazorg van groot belang. Zonder juiste nazorg kunnen er misvormingen van de borsten, zwellingen rond het littekengebied en een langere genezingsperiode optreden. Het dragen van Kompressie BH's vergemakkelijkt deze bijwerkingen en versnelt het herstel.

De Juiste Maat Vinden

Voor optimale resultaten moet de Kompressie BH perfect passen en een comfortabele pasvorm bieden. Kies voor de optimale ondersteuning en draagcomfort de juiste maat en het juiste model.

Om uw juiste maat te bepalen, meet u uw volledige bovenlichaam op en vergelijkt u de resultaten met de maattabellen van onze producten. De maattabellen en gedetailleerde instructies vindt u op onze website. Als u tussen twee verschillende maten moet kiezen, raden we aan de kleinere maat te kiezen. Een Kompressie BH moet enige druk uitoefenen, maar mag niet onaangenaam knellen of extra pijn veroorzaken.

Verschillende Kleuren en Merken

Bij onze Kompressie BH's kunt u naast het kiezen van het juiste model ook een geschikte kleur kiezen. Naast de klassieke kleuren zoals huidskleurig en zwart, bieden we ook producten in roze of wit aan. U vindt bij ons producten van gerenommeerde fabrikanten zoals Lipoelastic, Revee en Amoena, die hun producten volgens Europese normen en van geteste stoffen produceren.

Optimale Materialen en Diverse Modellen

Kompressie BH's worden gemaakt van extra zachte en ademende stoffen. Populaire materialen zijn onder andere katoen, polyamide of zijde. Deze stoffen hebben de eigenschappen scheur- en slijtvast te zijn en snel te drogen. Om ervoor te zorgen dat de Kompressie BH ook enige elasticiteit en rekbaarheid biedt, wordt vaak een percentage elastaan in de stof verwerkt. Een breed elastiek onder de borst kan de borst nog extra stabiliseren en door de uitgeoefende druk de optimale borstvorm behouden en vervormingen voorkomen.

Modellen met een rits aan de voorkant vergemakkelijken het aan- en uittrekken voor dragers. Kompressie BH's met brede bandjes die kunnen worden aangepast met klittenband zijn ook zeer populair na borstoperaties. Door het vereenvoudigde aan- en uittrekken worden plotselinge bewegingen verminderd en worden de littekens op de huid ontzien. Vermijd bovendien onnodige wrijving op het gevoelige littekenweefsel, bijvoorbeeld door grotere naden.

De Juiste Verzorging en Reiniging van Uw Kompressie BH

Kompressie BH's worden gemaakt van hoogwaardige stoffen die een optimale medische compressie mogelijk maken. Om ervoor te zorgen dat de belangrijke functies zo lang mogelijk behouden blijven, moet u onze instructies voor de juiste verzorging volgen.

U kunt uw Kompressie BH wassen in de wasmachine op 30 °C, maar vermijd het drogen in de wasdroger of chemische reiniging. Om tijdens het reinigen van uw BH geen compressie te missen, raden we aan altijd twee of drie modellen te bezitten. Gedetailleerde instructies voor de juiste verzorging worden meegeleverd bij uw aankoop of zijn te lezen op het label aan de binnenkant van het product.

TOP-CATEGORIES
TOP-BRANDS