Veilig betalen
Gratis verzending vanaf 30€

Voetbraces

Een voetbrace, enkelbrace of spronggewrichtbrace stabiliseert en beschermt de enkel tegen blessures, bijvoorbeeld verstuikingen of gescheurde buitenbanden. Vooral bij sportieve activiteiten is uw enkel namelijk kwetsbaar als het gaat om blessures. Enkelbraces worden echter ook gebruikt voor de nabehandeling van botbreuken (fracturen) waarbij gips niet nodig is. Het bijzondere aan onze hoogwaardige voetbraces is dat ze over speciale drukkussens (pelotten) beschikken die voor een aangenaam massage-effect op het weefsel zorgen. De moderne gebreide stoffen hebben bovendien een comprimerend effect, d.w.z. de doorbloeding in de voet wordt bevorderd. Beide effecten kunnen een positieve invloed hebben op de genezing van blessures aan de voet.

Soorten voetbraces

Welke brace u nodig hebt, is afhankelijk van waar de klachten zich bevinden en wat de oorzaak ervan is. Hier in de webwinkel vindt u voetbraces voor herstel na blessures, voor preventie, en voor medische aandoeningen, allemaal gericht op verschillende delen van de voet.

Enkelbraces

Voor pijn aan de enkel of aan de rest van het spronggewricht bestaan speciale enkelbraces. Deze stabiliseren en helpen om zwellingen te laten verdwijnen. Het compressiebreisel verbetert ook uw eigen gevoel voor de betreffende zones. Dit ondersteunt de lichaamseigen stabilisatie.

Welke specifieke brace voor uw situatie het beste is, kunt u vinden in de gedetailleerde beschrijving van de producten. Over het algemeen helpen enkelbraces onder andere bij:

  • geïrriteerde pees
  • bandinsufficiëntie
  • herstel na operaties
  • preventie bij grote belasting

Achillespeesbraces

Braces voor de achillespees helpen de druk op de pees te verlichten. Pelotten verdelen de druk gelijkmatig over de pees en voorkomen zo overbelasting. De braces kunnen dus worden gebruikt ter preventie, maar ook voor het herstel na blessures of operaties aan de achillespees. Bovendien stabiliseren de braces de omliggende spieren. De anatomische vorm garandeert een goede pasvorm met een hoog draagcomfort.

<4>Enkelorthesen en spronggewrichtsorthesen

Braces en orthesen hebben allebei een stabiliserend effect, maar orthesen beperken de bewegingsvrijheid nog meer. Dit reikt tot de volledige immobilisatie van het spronggewricht. Deze orthesen hebben vaak stijve onderdelen zoals geïntegreerde spalken, maar de binnenkant is toch zacht en comfortabel. Vooral na een operatie moet de enkel vaak volledig worden geïmmobiliseerd, zodat hij ongehinderd kan genezen.

Er zijn echter ook gemengde vormen van brace en orthese. Hiermee kan de druk individueel worden ingesteld. Dit wordt aanbevolen als er sprake was van een blessure. Naarmate de klachten afnemen, kunt u de mate van stabilisatie aanpassen. Raadpleeg altijd uw dokter over in hoeverre uw enkel gestabiliseerd moet worden en of u beter een brace of een enkelorthese neemt.

Teenspreiders en voetkussentjes

Naast de klassieke braces vindt u hier in de YourHealthFit webwinkel ook hulpmiddelen voor het dagelijks leven. Silicone teenspreiders vormen een barrière tussen de tenen en helpen bijvoorbeeld bij wrijving of huidirritatie als gevolg van tenen die te dicht bij elkaar staan. Modellen met extra bescherming voor de bal van de voet bieden extra steun. Ze zijn gemaakt van hygiënische silicone en gel, zijn geschikt voor dagelijks gebruik en zijn gemakkelijk schoon te maken.

Voetkussentjes worden gebruikt bij tenen die verkeerd staan, bijvoorbeeld hamertenen. Zij verzachten de bijbehorende pijn en dienen om de druk te verlichten. De kussentjes worden met een elastische ring aan een teen bevestigd en passen zich aan de vorm van de voet aan. Ook zij zijn gemaakt van silicone, gaan lang mee en zijn geschikt voor dagelijks gebruik.

Voetbraces voor sport

Tijdens het sporten kunnen enkelbraces meerdere functies vervullen. Enerzijds zorgen ze ervoor dat oude klachten of blessures niet meer terugkomen, zelfs niet bij sterke belasting. Maar ook wie in het verleden geen problemen met zijn enkels had, kan baat hebben bij een brace, omdat deze ook als preventie dient.

Het compressieweefsel stabiliseert het spronggewricht omdat het zo strak zit. Tegelijkertijd activeert het ook de spieren, wat het eigen lichaamsgevoel verbetert en daardoor verkeerde bewegingen en de kans op daaruit voortvloeiende blessures vermindert. Doorslaggevend voor sportbraces is dat zij strak genoeg zitten en dus niet verschuiven, en toch de bewegingsvrijheid niet beperken. Compressie combineert deze eigenschappen.

YourHealthFit: Braces van de expert

Hier in de webwinkel van YourHealthFit vindt u uitsluitend hoogwaardige medische producten van gerenommeerde fabrikanten zoals medi en Bauerfeind. Als u niet zeker weet welk product voor u het juiste is, kunt u altijd contact met ons opnemen. Onze competente medewerkers zullen u graag adviseren. Ons doel is dat u precies de juiste brace of orthese vindt voor uw behoeften.

TOP-CATEGORIES
TOP-BRANDS