Veilig betalen
Gratis verzending vanaf 30€

Polsorthesen

Het doel van polsorthesen is de pols zelf te stabiliseren en te immobiliseren. Desondanks blijft de mobiliteit van uw vingers volledig intact en kunt u uw hand blijven gebruiken. Redenen waarom u uw gewricht moet stabiliseren zijn onder meer peesontsteking, peesschedeontsteking of een verstuiking. De orthese vermindert de irritatie van botten, spieren en pezen, verlicht de pijn en bevordert de genezing.

Varianten bij polsorthesen

Polsorthesen verschillen vooral in de mate van immobilisatie. Wat voor u geschikt is, wordt meestal bepaald door de ernst van de blessure of de klachten. Duimorthesen zijn geschikt voor immobilisatie van het duimgewricht en de handwortel en worden aan de pols bevestigd. De pols zelf immobiliseren ze echter niet. Polsorthesen omsluiten het hele gewricht en het onderste deel van de hand tot aan de vingergewrichten. Hier in de webwinkel vindt u varianten met een uitsparing voor de duim of ook met een geïntegreerde steun voor de duim. Veel van de orthesen omsluiten ook een groot deel van de onderarm. Hierdoor ontstaat een spalk die de pols recht zet en stil houdt. Sommige orthesen kunnen zowel aan de linker- als aan de rechterhand worden gebruikt, andere zijn specifiek bedoeld voor links of rechts. De reden hiervoor is de uitsparing voor de duim, die op de juiste plaats moet zitten. Voor een optimaal effect van de orthese is het ook belangrijk de juiste maat te kiezen. Informatie over de maat vindt u op de pagina's van de producten.

Verschil tussen braces en orthesen

Polsbraces en -orthesen lijken erg op elkaar, maar hebben verschillende toepassingen. Braces stabiliseren weliswaar ook, maar ze worden niet gebruikt voor immobilisatie. Daarom zijn ze geschikt voor andere toepassingsgebieden. Polsbraces worden bijvoorbeeld ook gebruikt bij het sporten, waar ze preventief worden gedragen ter bescherming tegen irritatie en blessures. Braces kunnen verder ook worden gebruikt als er sprake was van een polsblessure, maar deze grotendeels is genezen. Orthesen daarentegen worden meer gebruikt bij blessures en acute klachten. Immobilisatie van de gewrichten betekent hier een aanzienlijke ontlasting, wat het herstel bevordert. Braces bieden meer bewegingsvrijheid dan orthesen, maar daardoor ook minder stabiliteit. Wat voor u de juiste keuze is, dient u altijd individueel te overleggen met uw dokter.

Fabrikanten

Hier in de webwinkel van YourHealthFit vindt u alleen orthesen van fabrikanten met een brede medische achtergrond. Fabrikanten als Bauerfeind en medi leveren hoogwaardige medische producten waar u volledig van op aan kunt. De bedrijven uit Duitsland produceren hoogwaardige artikelen die ze voortdurend verder ontwikkelen. Op die manier kunnen wij onze klanten steeds de beste hulpmiddelen aanbieden.

YourHealthFit – uw expert voor medische hulpmiddelen

Als webwinkel voor medische artikelen heeft YourHealthFit zich tot taak gesteld om niet alleen een handelaar te zijn, maar ook een competent aanspreekpunt op het gebied van medische hulpmiddelen. Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste orthesen, braces en meer en adviseren u individueel. Neem contact met ons op en wij zullen al uw vragen zo spoedig mogelijk beantwoorden!

TOP-CATEGORIES
TOP-BRANDS