Veilig betalen
Gratis verzending vanaf 30€

Welke effecten heeft compressiekleding op sporters?

Het basisprincipe van compressiekleding op medisch gebied is de preventie en behandeling van trombose en veneuze aandoeningen.

De gerichte externe druk op het weefsel bevordert de doorbloeding en de terugstroom van bloed naar het hart. De spierpomp en lymfevaten worden ondersteund. De bloedcirculatie wordt verbeterd, d.w.z. de spier wordt beter van bloed voorzien.

Op het gebied van sport betekent dit dat compressiekleding met een gedefinieerd drukprofiel effectief is tegen spierpijn en krampen. Omdat het bloed beter kan circuleren, verloopt de regeneratie sneller en beter. Er is geen duidelijk wetenschappelijk bewijs dat de loopsnelheid en trainingstijd verbeteren. Veel atleten melden dit echter wel.

Compressiesokken voor hardlopers

Compressiesokken voor duursporten in het bijzonder, zoals hardlopen, maken gebruik van speciaal gegradueerde compressie om de bloeddoorstroming te stimuleren en de pijn veroorzaakt door spiervermoeidheid te verlichten. De compressie zorgt voor een betere warmteontwikkeling in de gewrichten, spieren, pezen en banden. Dit voorkomt gewrichtspijn tijdens het sporten.

  • Om prestaties te verhogen
  • Graduele massagedruk
  • Compressiekousen of -sokken hebben een ergonomische vorm - passen zich perfect aan de vorm van de voet aan
  • Geen zweten op de voeten - sokken altijd droog en fris

Waar moeten sporters op letten bij compressiekleding?

De optimale pasvorm is cruciaal en speelt een belangrijke rol met betrekking tot het beloofde effect van de individuele fabrikanten. Het is de moeite waard om een exacte lichaamsmeting te doen, die vervolgens kan worden bepaald met behulp van de maattabellen van de betreffende fabrikant.

Voor kousen wordt de kuitomtrek gemeten op het punt van de grootste omtrek. Zorg ervoor dat je kuiten ontspannen zijn. Als je moet kiezen tussen twee maten, neem dan de kleinste maat. Compressiekleding moet goed passen en mag niet afzakken.

In onze online shop vertegenwoordigen we alleen gerenommeerde fabrikanten die voldoende ervaring hebben met compressiekleding voor sporters.