Veilig betalen
Gratis verzending vanaf 30€

Schouderbraces

Een schouderbrace wordt gebruikt voor effectieve verlichting van klachten in de schouder. Afhankelijk van de klachten of de blessure kan een brace of een orthese worden ingezet. Een brace voor de schouder stabiliseert het schoudergewricht terwijl de schouder mag worden belast. Een schouderorthese daarentegen immobiliseert de schouder in zijn geheel.

Hoe werkt een schouderbrace?

Een moderne schouderbrace heeft een comprimerende, ademende gebreide stof. Dit betekent dat het breisel bij het bewegen een lichte druk uitoefent op het weefsel. Dit massage-effect bevordert de doorbloeding en stimuleert het genezingsproces. Vooral voor gebruik bij sport is het belangrijk dat de arm beweeglijk is en dat de brace optimaal past. Om dit te garanderen, moet u er bij de aanschaf goed op letten dat u de juiste maat kiest. Kwalitatief hoogwaardige schouderbraces hebben ook ondersteunende drukkussens (zogenaamde pelotten). De pelotten zijn aangepast aan de anatomie van de schouder. Ze masseren speciale punten op de schouder. Dit voelt prettig aan en werkt pijnstillend. Bovendien stimuleert het de spieren, wat wederom bevorderlijk is voor de genezing.

Soorten braces en orthesen voor de schouder

Voor sport of het dagelijks leven, na operaties, blessures of andere problemen met de schouder of bovenarm: schouderbraces bevorderen het genezingsproces en verlichten de pijn. Om dit effect te bereiken, moet u wel de brace of orthese hebben die voor u past. Hier geven wij u een overzicht van alle varianten die u in de YourHealthFit webwinkel kunt krijgen:

Fixatiebraces

Dit type schouderbrace fixeert de onderarm en zorgt ervoor dat het schoudergewricht geïmmobiliseerd en niet belast wordt. Door de lichte draaiing naar het lichaam toe rust de schouder in een comfortabele positie waarin de gewrichtsblessure zo goed mogelijk kan herstellen.

Abductiespalken

Deze spalk wordt vooral gebruikt na blessures en operaties. Hierbij rust de arm in een hoek van 15° iets van het lichaam weg op een anatomisch gevormd kussen. Dit immobiliseert de schouder volledig en ontlast de nek.

Actieve braces

Dit soort braces is uitermate geschikt voor de nazorg van blessures aan het schoudergewricht of ook ter preventieve bij het sporten. Dankzij het ademende, anatomische breisel bieden ze een groot draagcomfort en beperken ze de bewegingsvrijheid nauwelijks. Als u zo'n schouderbrace koopt, is de juiste maat van cruciaal belang.

Schouderorthesen

Direct na medische ingrepen, blessures, ontwrichtingen of breuken moet het gewricht of de hele schouder in de meeste gevallen volledig worden geïmmobiliseerd. Dit gebeurt meestal met een schouderorthese. Met een mitella voor de arm en een stabiele ruggensteun wordt het genezingsproces bespoedigd en wordt de schouder optimaal beschermd.

Hoe wordt een schouderbrace gewassen?

De reiniging van braces en orthesen verschilt per product en hangt af van het gebruikte materiaal. Als u een schouderbrace koopt, vindt u op de verpakking alle informatie die u nodig hebt om de brace te verzorgen en te wassen. In principe moeten echter alle klittenbanden, pelotten of spalken vóór het wassen indien mogelijk worden verwijderd en moeten de klittenbandsluitingen worden gesloten. Sommige braces kunnen in de wasmachine – in de regel worden hier een mild wasmiddel en het wasprogramma voor fijne was aanbevolen. Veel braces moeten echter ook met de hand worden gewassen. Vermijd bij het reinigen van braces voor de schouder ook stomen, bleken en strijken. Ook de droger kan het materiaal beschadigen. U kunt uw schouderbrace dus het beste aan de lucht laten drogen. Zowel bij het drogen als bij het opbergen van de brace geldt bovendien steeds: vermijd blootstelling van de brace aan overmatige warmte. Dit geldt onder meer bij het bewaren op of naast een radiator of op een plaats waar de zon direct op schijnt.

Sterke merken voor uw perfecte schouderbrace

In de YourHealthFit shop vindt u uitsluitend producten van hoge kwaliteit. Bij de keuze van onze artikelen hechten wij namelijk veel belang aan de kwaliteit van de fabricage en een eerlijke prijs van de producten. Wat schouderbraces en schouderorthesen betreft kunt u kiezen uit artikelen van medi, Bauerfeind, Ofa en BSN medical. Deze fabrikanten overtuigen met hun ervaring en innovatie en maken braces en orthesen die geoptimaliseerd zijn voor de verlichting van diverse klachten, blessures of pijn in de schouderstreek of die de arm na een operatie stabiliseren.

YourHealthFit: uw gezondheidsexpert

Wilt u een schouderorthese of een schouderbrace kopen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Want wij bieden u in onze winkel niet alleen een grote keuze aan schouderbraces en schouderorthesen, maar ook alle informatie over het product en de fabrikant. Samen met bekende fabrikanten zoals Bauerfeind, medi of Ofa bieden wij u een assortiment tegen een eerlijke prijs. Blader door verschillende artikelen die uw gezondheid verbeteren of die u in het dagelijks leven de nodige hulp bieden. Van compressiekousen en braces voor sport en het dagelijks leven tot hygiëneproducten, rollators en andere alledaagse hulpmiddelen – het team van onze winkel geeft u graag persoonlijk en individueel advies!

TOP-CATEGORIES
TOP-BRANDS