Veilig betalen
Gratis verzending vanaf 30€

Als het gaat om cosmetische chirurgie in Duitsland, behoren facelifts, liposuctie, borstvergroting met implantaten, borstverkleining (mammaplastie), borstlift (mastopexie) en buikwandcorrectie (abdominoplastie) tot de top 10 van plastische chirurgie.

Wat is liposuctie precies?

Liposuctie is de medische term voor liposuctie. Tijdens liposuctie worden de vetcellen onder de huid verkleind. De procedure wordt al ongeveer 50 jaar gebruikt in de chirurgie.

Liposuctie wordt niet alleen gebruikt voor puur cosmetisch-esthetische redenen, maar ook voor medische doeleinden - bijvoorbeeld in het geval van lipoedeem (ongecontroleerde vergroting van vetcellen) of tijdens een autologe vettransplantatie voor littekencorrectie.

Natuurlijk wordt liposuctie ook vaak gebruikt in cosmetische chirurgie om gewicht te verminderen. Zuiver esthetische overwegingen zijn ook vaak de reden voor liposuctie. Voor sommige mensen zijn bijvoorbeeld zadeltassen (genetisch bepaalde vetophopingen - vooral op de heupen en billen) een esthetisch storend gebrek dat met liposuctie kan worden gecorrigeerd. Na een liposuctie op de buik of heupen is een compressiebroek je trouwe metgezel op weg naar het gewenste esthetische resultaat.

Waarom is compressiekleding belangrijk na een operatie?

De indicatie voor compressiekleding is postoperatief na een chirurgische ingreep, zoals liposuctie. De speciale kleding wordt gebruikt voor een optimale postoperatieve behandeling, omdat compressiekleding zachte druk uitoefent op het weefsel en er zo voor zorgt dat er geen negatieve effecten optreden, zoals het lekken van overtollig weefselvocht. Bovendien ondersteunt de compressiekleding de afvoer van lymfevocht.

Kneuzingen (hematomen) en vochtretentie (oedeem) kunnen worden verminderd door compressiekleding. Het algehele genezingsproces wordt versneld door het dragen van compressiekleding. Compressiekleding stabiliseert ook implantaten en heeft een contourvormend effect op het figuur na de operatie. Dankzij hun ontwerp kunnen deze kledingstukken tijdens het hele genezingsproces worden gedragen zonder dat je je ongemakkelijk voelt of je dagelijkse training moet onderbreken.

Compressiekleding: hoe lang dragen na een operatie?

Medische professionals raden over het algemeen aan om compressiekleding ongeveer vier tot zes weken na de operatie te dragen. Patiënten blijven vaak compressiekleding dragen, zelfs nadat ze genezen zijn, omdat ze de compressie erg comfortabel vinden. Uw behandelend arts kan u meer vertellen over de duur van het dragen.

Compressietherapie niet alleen na cosmetische chirurgie

Compressietherapie met compressiekleding is niet alleen nuttig na liposuctie of andere plastische of medische ingrepen. Compressie is een belangrijk therapeutisch onderdeel van flebologie (het specialisme van vaatziekten). Daarnaast ontdekken steeds meer recreatieve, amateur- en professionele sporters sportkousen met compressie als een nuttige aanvulling. Compressiekleding zorgt niet alleen voor sneller herstel, maar ook voor betere prestaties dankzij de verhoogde bloedtoevoer naar de spieren.

Compressie in flebologie

Compressie kan voor veel medische doeleinden worden gebruikt. Compressietherapie met behulp van compressiekousen is de basis voor de behandeling van veneuze aandoeningen. Een compressiekous heeft een afnemende drukgradiënt van de voet (enkelgebied) naar het bovenbeen en ondersteunt zo de aderen. Het voorkomt een verergering van de onderliggende aandoening of werkt als profylaxe. Compressiekousen en vele andere compressieproducten voor mannen en vrouwen vind je in de yourhealthfit online shop.

Compressiekleding als sportkleding

De compressie-eigenschappen worden ook gebruikt in compressiekousen voor sport (compressiekousen). Dergelijke sportsokken met compressie kunnen de prestaties tijdens het hardlopen verhogen en de bloedsomloop en spierregeneratie bevorderen. Ze worden daarom steeds populairder bij amateurs en professionele sporters omdat ze de prestaties enorm verbeteren.

Compressiekleding is echter niet alleen verkrijgbaar voor de voeten, maar ook als overkleding - zogenaamde kuiten - voor de kuiten (sokken als hardloopkleding) of voor de armen (compressiemouwen). Dit compressie-effect wordt door de sportgeneeskunde uitdrukkelijk aanbevolen voor sporters.

TOP-CATEGORIES
TOP-BRANDS