Veilig betalen
Gratis verzending vanaf 30€

Kompressiebodys voor Postoperatieve Zorg

Kompressiebodys worden vooral aanbevolen voor postoperatieve zorg na ingrepen zoals liposuctie (vetzuiging) aan armen, rug, buik, billen, dijen, knieën en kuiten. Ze zijn echter ook geschikt na borstoperaties (augmentatie, repositie, borstreconstructie of mastopexie) en andere plastische ingrepen op verschillende delen van het lichaam. Om een snel herstel te bevorderen en bijwerkingen zoals zwelling te voorkomen, wordt het dragen van speciale compressiekleding aanbevolen.

Voor Wie Zijn Kompressiebodys Geschikt?

Het dragen van kompressiebodys is niet alleen gunstig voor de behandeling na operaties. Ook bij veneuze aandoeningen, na zwangerschappen en voor de therapeutische behandeling van bepaalde vaatziekten is compressietherapie geschikt. Zowel professionele als amateur-sporters melden ook steeds vaker de positieve effecten van compressie.

Maar het dragen van kompressiebodys wordt het vaakst aanbevolen aan patiënten na een liposuctie. Liposucties worden medisch ook wel liposuctie genoemd. Bij een liposuctie worden onder de huid gelegen vetcellen verminderd. Deze operatie wordt zowel als cosmetische ingreep als voor medische doeleinden, zoals bij lipoedeem, uitgevoerd. Voor optimale nazorg en genezing wordt patiënten geadviseerd om compressiekleding te dragen.

Waarom zijn Kompressiebodys Belangrijk?

Na een plastische operatie is het dragen van compressiekleding belangrijker dan ooit. Om de beste resultaten te behalen, moeten blauwe plekken en het lekken van weefselvloeistoffen worden vermeden. Compressiekleding, zoals een kompressiebody, oefent druk uit op het weefsel in de getroffen lichaamsdelen en ondersteunt het afvoeren van lymfevloeistof.

Hoe Lang Moeten Kompressiebodys Worden Gedragen?

Medische professionals raden aan om de compressiekleding minimaal vier tot zes weken na een succesvolle ingreep te dragen. Uw behandelend arts zal u na de operatie gedetailleerde informatie geven over de aanbevolen draagtijd. De aanbevolen periode moet individueel worden besproken van geval tot geval. Zelfs na het genezingsproces biedt compressiekleding een aangenaam draagcomfort en ondersteunt het de getroffen lichaamsdelen.

Voordelen van Kompressiebodys

Kompressiebodys worden vaak gebruikt bij patiënten na cosmetische of medische ingrepen. Naast de functies voor postoperatieve zorg dienen ze ook als ondersteunend ondergoed op lichaamsdelen zoals buik en borst. Voor het perfecte draagcomfort en gemakkelijk aan- en uittrekken heeft de kompressiebody aan de voorkant een ritssluiting en een hygiënische opening in het kruis.

De Juiste Maat Kiezen

Om uw juiste maat te vinden, kunt u zich baseren op de maattabel op onze website. Daar vindt u gedetailleerde afmetingen om de grootte van onze individuele producten te bepalen. Meet de vermelde delen van uw lichaam op en vergelijk deze met de waarden in de maattabel om er zeker van te zijn dat u het juiste artikel koopt.

Verschillende modellen en merken

In onze online shop vind je compressiebody's van verschillende fabrikanten voor zowel mannen als vrouwen. De bodysuits zijn verkrijgbaar in de kleuren nude en zwart en in verschillende modellen. Compressiebody's zijn verkrijgbaar met lange en korte broekspijpen en met korte en lange mouwen. Zo is er voor elke patiënt en elke indicatie een geschikt model.

Juiste verzorging en wassen van compressiebody's

Compressiekleding is gemaakt van speciale hoogwaardige stoffen die een optimale medische compressie mogelijk maken. Om deze functie voor lange tijd te behouden, moet je onze instructies voor correct onderhoud opvolgen.

Je kunt je compressiebody zonder problemen in de wasmachine wassen op 30 °C. Drogen in de droger moet je echter vermijden. Drogen in de droogtrommel moet je echter vermijden. Om je compressiekleding zo lang mogelijk te kunnen dragen, moet je ze ook niet strijken, bleken of chemisch reinigen. Om het textiel te beschermen, raden we je ook aan geen vloeistoffen zoals crèmes of lotions op de huid aan te brengen voordat je het compressieondergoed aantrekt. Gedetailleerde was- en onderhoudsinstructies worden verstrekt bij de aankoop van je compressiebody of staan op het label aan de binnenkant van het kledingstuk.