Veilig betalen
Gratis verzending vanaf 30€

Effect en Voordelen van Compressiebroeken

Compressiebroeken worden vooral aanbevolen bij chirurgische ingrepen in het gebied van de heupen, billen, dijen of benen. De compressie oefent een zachte druk uit op het belaste weefsel en voorkomt zo het lekken van overtollig weefselvocht. Daarnaast ontspannen de spieren door de druk en verbetert dit de bloedcirculatie in het lichaam. Het compressie-effect ondersteunt ook de afvoer van lymfevloeistof en biedt de nodige stabiliteit. Compressiebroeken kunnen ook het risico op het ontstaan van blauwe plekken (hematomen) en zwellingen (oedemen) aanzienlijk verminderen.

Grote Keuze aan Compressiebroeken voor een Goed Gevoel

Naast maat en kleur kunt u bij de keuze van uw broek kiezen tussen een lang of kort model. Zowel de korte als de lange uitvoering is voorzien van een rits, extra sluitingshaken en een hygiënische opening in het kruis. Hierdoor wordt het aan- en uittrekken voor de drager vergemakkelijkt en wordt het beste draagcomfort geboden. Onze broeken zijn verkrijgbaar in de maten XS tot XXL en in de kleuren zwart en nude.

Lange Compressiebroeken

Compressiebroeken met lange broekspijpen zijn vooral geschikt bij een liposuctie aan de buik, billen, heupen, dijen, knieën of kuiten. De lange broekspijpen garanderen een oplopende compressie vanaf de voetrug naar boven langs het been. We hebben lange compressiebroeken zowel met als zonder afneembare en verstelbare bandjes. Modellen zonder bandjes eindigen onder de borst en voorkomen met een afsluitende zoom dat de stof verschuift. De bandjes houden het kledingstuk op de juiste plaats en voorkomen dat de stof oprolt. Compressiebroeken met bandjes zijn perfect voor sporters zoals fietsers, hardlopers, triatleten of atleten. Maar ook bij recreatieve sporten of andere activiteiten met bovengemiddeld veel beweging is het dragen van zo'n model aan te raden.

Korte Compressiebroeken

De modellen met korte broekspijpen zijn ideaal na een liposuctie aan de billen, heupen en dijen. Dit type compressiebroek is perfect voor de hoge temperaturen in de zomer. Ook deze variant garandeert comfortabel draagcomfort in het dagelijks leven, zonder te verschuiven of de huid te knellen. Een afsluitende zoom of elastische band aan de broekspijp voorkomt ook bij de korte broeken ongewenst oprollen van de stof.

Optimale Draagtijd van Uw Compressiebroek

Deskundigen en artsen raden aan om de bijbehorende compressiekleding ongeveer vier tot zes weken na de operatie te dragen. De optimale draagtijd kan echter variëren van geval tot geval en wordt in overleg met de behandelende artsen vastgesteld. Bovendien kan uw behandelende arts u na de ingreep verdere informatie geven over de juiste ondersteuning.

De Juiste Maat Vinden

Om de juiste maat voor uw compressiebroek te vinden, moeten enkele belangrijke punten in overweging worden genomen. Compressiekleding moet strak tegen het lichaam liggen voor de perfecte pasvorm en optimale werking van de compressiefunctie. De kledingstukken mogen echter niet onaangenaam insnijden of extra pijn veroorzaken. Met behulp van de maattabel op onze website kunt u eenvoudig en zelfstandig uw maat bepalen. Hiervoor hoeft u alleen de vereiste lichaamsdelen op te meten en deze te vergelijken met de waarden in de tabel. Als u tussen twee verschillende maten in zit, raden we aan de kleinere maat te kiezen.

Om zowel dames als heren te laten profiteren van de voordelen van onze compressiebroeken, hebben we verschillende modellen voor beide geslachten in ons assortiment. Deze verschillen vooral in de lengte en vorm van de broeken.

Ideale Materialen van Compressiebroeken

Kledingstukken met compressie-eigenschappen worden vervaardigd uit hoogwaardige stoffen die een bijzonder sterke ademend vermogen en flexibiliteit vertonen. De materiaalsamenstelling van de producten bestaat grotendeels uit polyamide en deels uit elastaan. Het elastaan in de stof zorgt ervoor dat de stof kan rekken en zich aan de vorm van het lichaam kan aanpassen.

Zo Reinigt en Onderhoudt Uw Artikel

Deze stofsamenstelling is bijzonder gevoelig en moet extra voorzichtig worden gereinigd en onderhouden. Voor het wassen van compressiekleding wordt een machinestand met een temperatuur van maximaal 30 graden aanbevolen. Gebruik uitsluitend fijnwasmiddel voor het reinigen. Het wordt ten zeerste afgeraden om de kleding in de wasdroger te drogen en wasverzachter te gebruiken. Strijken, chemisch reinigen of bleken van de kledingstukken moet ook worden vermeden om de textiel te beschermen. Niet naleven van de verzorgings- en reinigingstips kan leiden tot verlies van de compressiefuncties.

Voor vragen over het onderhoud of algemene vragen over onze producten kunt u contact met ons opnemen via e-mail of telefoon.

TOP-CATEGORIES
TOP-BRANDS